P2P půjčka od Banking Online

Portál Banking online je další z platforem poskytujících P2P půjčky formou aukcí. Jedná se tedy o místo, kde se potkává nabídka a poptávka konkrétních osob, které si mezi sebou přímo půjčují peníze.

Díky aukcím může žadatel o půjčku finance získat od více investorů, nebo si z jejich nabídek vybrat tu, která mu nejvíce vyhovuje. Obvykle jsou nabídky výhodnější než v bance. Banking Online zároveň umožňuje investorům založit si aukci a nabídnout tak disponibilní finanční prostředky potenciálním zájemcům o půjčku. Investor si pak vybírá z několika žadatelů o půjčku, díky čemuž si může diverzifikovat své portfolia a minimalizovat tak riziko s případným nesplácením investice. Také investoři získají víc, než kdyby si peníze uložili v bance.

Jak získat půjčku od Banking Online

O půjčku může na portálu Banking Online požádat každý občan České republiky starší 18 let s trvalým bydlištěm na území ČR. Jako první krok je třeba se zaregistrovat a vytvořit si svůj profil. Pro registraci budete potřebovat e-mailovou adresu, telefonní číslo a také si vybrat svou přezdívku, pod níž budete na Banking Online vystupovat. Nezapomeňte souhlasit se Všeobecnými obchodními podmínkami Banking Online, bez souhlasu nelze registraci provést.

Zájemce o úvěr má na webu Banking Online dvě možnosti, jak se dostat ke kýženým finančním prostředkům:

1. Otevření vlastní aukce

  • požádat lze o půjčky ve výši 80 000 až 500 000 korun se splatností od 6 do 60 měsíců
  • žadatel uvede preferovaný úrok, který ale investoři nemusí zcela respektovat, nicméně úroková sazba nabídek je systémem limitována tak, aby byla nižší, než je průměrná sazba úvěrů na bankovním trhu
  • svou žádost může žadatel doplnit o další dokumenty (osobní doklady, výpis z registru dlužníků, potvrzení o výši příjmu, pracovní smlouva atd.); čím více doložených dokumentů, tím větší důvěryhodnost žadatele pro investory
  • každá aukce trvá 20 dní, ale lze ji ukončit i předčasně
  • do aukce se může přihlásit neomezený počet investorů, z jejichž nabídek si žadatel následně vybere, přičemž někteří mohou poskytnout jen část požadované sumy
  • žadatel se svobodně rozhodne, zda mu nabízené podmínky půjčky či půjček vyhovují

Každému zájemci o půjčku pomůže průvodce na webu, kterého najde pod tlačítkem „Mám zájem o půjčku“. Pak zadá základní parametry a založí si vlastní aukci. Je to jednoduché a rychlé.

2. Vložení nabídky do již existující investorské aukce

  • také v investorských aukcích může zájemce získat půjčku ve výši 80 000 až 500 000 korun, respektive do výše maximálně nabízené investorem; rovněž splatnost je stejná, tedy 6 až 60 měsíců
  • pokud některý z investorů nabízí podmínky, které vám vyhovují, vložte svou nabídku
  • můžete si půjčit celou nabízenou částku, nebo její část
  • dávejte ale pozor, zda můžete doložit všechny dokumenty, které investor vyžaduje
  • svou nabídku může každý žadatel o půjčku až do ukončení aukce měnit a zvýšit tak její atraktivitu pro investora
  • i při této formě investování může zájemci o peníze pomoc průvodce pod tlačítkem „Mám zájem o půjčku“

Každý žadatel o půjčku může mít vždy aktivní jen jednu položku, tzn. jednu založenou vlastní aukci nebo jednu vloženou nabídku do aukce investora, případně jednu schvalovanou nebo běžící půjčku.

Prověřený poskytovatel

Služby na portálu Banking Online poskytuje společnost INFORMATIK CONSULTING (Prague) s.r.o., která obdržela pozitivní rozhodnutí o přijetí do registru poskytovatelů platebních služeb malého rozsahu vedeného Českou národní bankou jako orgánem dohledu nad finančním trhem. Společnost je tímto oprávněna poskytovat platební služby uvedené v osvědčení o zápisu do registru.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *