Jak vydělávat s Bankerat

Jak si od Bankerat půjčit, už jsme si popsali. V současnosti má Bankerat více než 51 000 registrovaných uživatelů a až dosud byly přijaty nabídky na půjčky v hodnotě více než 877 milionů korun. Prostřednictvím Bankeratu si lze půjčit maximálně 600 000 korun a půjčku splácet až 72 měsíců. Ale za pomoci této P2P platformy můžete také zhodnotit své investice. Jak na to?

Dva způsoby, jak získat od Bankerat peníze

Prostřednictvím Bankerat můžete vydělávat na základě své investice, nebo díky provizím.

Investice

Pokud jste se rozhodli investovat, musíte se zaregistrovat a vytvořit si svůj účet. Pak si vyberete v seznamu aukcí žádost o půjčku dle svých parametrů. Čím nižší riziko, tím nižší výnos a naopak. Bankerat má půjčky rozdělené do několika kategorií podle toho, co všechno musí žadatel doložit. Jednotlivé kategorie jsou:

  • půjčka bez registrů a bez doložení příjmu
  • půjčka bez doložení příjmu
  • půjčka bez registrů
  • půjčka s doložením příjmu a registrů
  • půjčka se zástavou nemovitostí

Čím méně dokladů a údajů je po žadateli požadováno, tím vyšší je výnos pro investora. U rizikovějších zájemců o finance je ale omezena výše půjčky. Například zájemce o půjčku, který není schopen doložit pravidelný příjem a nepřeje si ani doložení své úvěrové historie v úvěrových registrech si může půjčit maximálně 10 000 korun na maximálně 1 rok a s úrokem až 55 % p. a. U nejvyšších půjček je naopak požadováno ručení nemovitostí.

V seznamu aukcí vidí každý investor u jednotlivých žádostí následující informace:

  • číslo aukce (kód, pod nímž je vedena konkrétní žádost)
  • o jaký typ půjčky se jedná
  • požadovanou částku
  • splatnost
  • maximální úrok, který je žadatel ochoten akceptovat
  • navýšení (kolik peněz získá investor navíc nad jistinu)
  • kolik času zbývá do konce aukce

U jednotlivé aukce se pak může dostat na detailnější informace o žadateli, včetně jeho případné historie u Bankeratu, tedy zda měl nějakou předchozí půjčku a jak jí splácel. Uvidí tam také případné konkurenční nabídky a jejich stav. Na základě těchto informací se pak buď rozhodne investovat požadovanou sumu, nebo ne. Pokud se rozhodne investovat, může požadovat ještě další dokumenty, například směnku, kopii občanského průkazu atd. Žádost je v seznamu aukcí maximálně 20 dní, pokud se do té doby nerozhodne do ní nikdo investovat, je ukončena. Investor také může svou nabídku zrušit, nebo také změnit, a to i v průběhu aukce.

V případě, že se nabídka investora a požadavek žadatele potkají, obě strany podepíší smlouvu. Než k tomu ale dojde, Bankerat a věřitel mají čas na zkontrolování všech dodaných dokumentů a informací. Pokud není žádný problém, jsou následně žadateli zaslány peníze na účet, přičemž Bankerat si strhne jednorázový poplatek ve výši 5 % (minimálně 1 200 Kč).

Provize

Další způsob, jak na Bankeratu vydělat, jsou provize. Potřebujete přístup na internet, jehož prostřednictvím Bankerat doporučíte, a pak budete dostávat měsíčně provize ze zprostředkovaných obchodů. Ať už pro Bankerat získáte žadatele o půjčku, nebo investora, vy vždy dostanete provizi ve výši 2 % z objemu půjčky nebo investice. Pro získání provizí musíte:

  • zaregistrovat a vytvořit si svůj profil
  • po přihlášení zkopírujete referenční odkaz ze svého profilu do e-mailové zprávy, nebo zprávy na některé ze sociálních sítí a pošlete lidem, kterým chcete Bankerat doporučit
  • pokud se váš známý rozhodne požádat na Bankerat.cz o půjčku, nebo ta naopak investovat do některé z půjček, získáte provizi ve výši 2% z vypůjčené či investované sumy. Provizní systém si pamatuje, kdo se na Bankerat dostal díky vašemu odkazu a jednou měsíčně jsou vám pak vaše provize vyplaceny.
  • další možností je umístění banneru s referenčním odkazem na vaše webové stránky, případně na ně může vložit i iFrame Bankeratu. Systém si opět bude pamatovat, kdo přišel právě z vašeho webu. Stačí se zaregistrovat a v případě iFramu poslat i mail s žádostí.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *